A megváltásról

Címkék: lélek

2010.10.22. 14:36

Úgy, hogy Isten Fia a Földre jött, hogy életét áldozza azért, hogy legyőzze a halál hatalmát, és életet adhasson a benne bízóknak. 

"Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet." Tim.II.1,10.

"nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén." Pt.I.1,18-19.

Lázár halálakor, a halál gyászába merült Márta és Jézus Krisztus párbeszédét így örökíti meg Isten Igéje:

"Jézus ezt mondta neki: "Feltámad a testvéred!" Márta így válaszolt: "Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon." Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"" Jn.11,25-26.

Ez a kérdés ma is elhangzik Isten részéről minden gyászoló felé, és ha helyes választ adunk e kérdésre, az alapvetően megváltoztatja a halálról alkotott képünket, a gyászunkban való magatartásunkat.

Ha hisszük, hogy Jézus Krisztus a feltámadás és az élet, akkor már most örök életünk van!

"... Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban. Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van." Jn.I.5,11-13. (Jn.6,37.)

"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta."" Jn.3,36.

"De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet." Jn.I.5,20.
 

süti beállítások módosítása