Fájdalom idézetek 1.

Címkék: idézetek

2011.05.05. 14:30


"Isten áldjon, engedj némán elköszönnöm. Ne horgaszd a fejedet, hiszen nem új dolog meghalni a földön, és nem újabb, persze, élni sem."
Szergej Alekszandrovics Jeszenyin

"Lehetetlen még egyszer megszeretni azt, amiből igazán kiszeretett az ember."
Francois de La Rochefoucauld

"Vannak dolgok, melyeket jobb nem látni, és vannak dolgok, melyeket jobb elveszíteni, mint megtalálni."
Stephen King

"Néha az ember olyan dolgokhoz ragaszkodik, melyeket jobb lenne elengedni."
Sztár születik c. film

"Megtehetnéd - a kedvemért - Hogy lábujjhegyen távozol. Halkan csukod az ajtót életemre. Elmész szépen, és nem kukucskálsz, Nem kell, hogy lássad, mennyire fájsz."
Szabó Győző Gyula

"Akit egyszer ennyire szeretett valaki - aki talán már rég nem él -, azt a szeretet ereje mindhalálig védelmezi."
Joanne Kathleen Rowling

"A fa levelenként hullatja lombját: ha az emberek minden reggel megfigyelnék, hogy mit veszítettek az előző napon, észrevennék szegénységüket."
Francois-René de Chateaubriand

"Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban."
Márai Sándor

"Az univerzum általában azzal jelzi, hogy hibáztunk, hogy elveszi tőlünk azt, ami nekünk a legfontosabb."
Paulo Coelho

"Olyan élet ez, ami percről percre véget ér."
Harcosok klubja c. film

"Én elindultam, és vissza se nézek már, Felejts el, és soha ne gondolj rám, Ne kérdezd, hová, ne kérdezd, miért, Nyugtalan szív pumpálja bennem a vért." 
Junkies

"Valaki mondja meg, a hosszú évek Mért tűnnek úgy, mint egy pillanat, Valaki mondja meg, mi az, hogy elmúlt, Valaki mondja meg, hol maradt."
LGT

"Viszontlátásra, - mondom, és megyek. Robognak vonatok és életek - Bennem, legbelül valami remeg. Mert nem tudom, Sohasem tudhatom: Szoríthatom-e még Azt a kezet, amit elengedek."
Reményik Sándor
 
"Teljesen összetört a búcsúzás. Inkább a talajt rántsák ki a talpam alól, mint hogy elveszítsem gondolataimat rólad!"
Henry David Thoreau

"A végén minden olyan egyszerű lesz minden, ami volt és ami lehetett volna. Pornál és hamunál is kevesebb lesz minden, ami egykor tény volt."
Márai Sándor

"Esik a hó, az első hó, s az egész udvar csupa porcukor. Pici öröm ez a szíveknek, de mint a hófelhő, ez is gyorsan tovább vándorol, s nyomában nem marad más, csak a szürke ég."
Pierrot

"Amikor a világ kivérezteti belőlünk az eredendő ártatlanságot, már csak a csöndesebb, megfontoltabb vidámságra futja."
Laurell Kaye Hamilton

"Vannak, akik megijednek attól, hogy másként is élhetnének, és attól, hogy a világ mégsem annyira szar. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz - még a rossz dolgokhoz is -, hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják. És ha ők feladják, mindenki veszít!"
A jövő kezdete c. film

"A szabad, boldog és gyümölcsöző életet kizárólag úgy valósíthatod meg, ha feláldozol egy sor hétköznapi, ám túlbecsült dolgot."
Robert Henri

"Nézd a parton azt a két sziklát, mely hajdanta egy volt, s állta a vihar dühét! Látod a két vonal hogy összeillik? Van, amit a természet egynek alkot, és a sors kettészakít."
Kálnoky László
 

süti beállítások módosítása