Mottó:

Az élet nem küzdelem: inkább szelíd folyamat - haladás egyik ponttól a másikig; mintha egy napsütötte délutánon egy völgyben sétálna az ember.

Stuart Wilde


Összefoglalás

Földi létünk lényegéhez tartozik, hogy kénytelenek vagyunk bizonyos korlátozásokat elviselni. Egyike ez azoknak a leckéknek, amelyek megtanulása végett idejöttél. Ha ezt a leckét megtanultad, a korlátozás helyét a tökéletes szabadság veszi át, hiszen végre-valahára függetlenné és szabaddá válik a spirituális örökség.

Testben élő lények lévén, életfeltétel számunkra az erőfeszítés, hiszen gondolatainkat, érzéseinket fizikai cselekvéssé kell lefordítanunk. A küzdelem azonban nem természetes állapot: áldatlan háború, amelyet önmagunk ellen vívunk. Mivel azonban a küzdelem saját belső bizonytalanságunk mellékterméke, könnyűszerrel meghaladható.

Ha megvan a bátorságod felismerni életedben a küzdelmet, és szembenézni az okaival, felruházod magad a továbblépéshez kellő erővel. Ha belátod, hogy a küzdelem oka te magad vagy, akkor bizton kijelentheted, hogy életedből előbb-utóbb minden küzdelem kirekeszthető.

Továbbá: mivel a küzdelem előre beprogramozott reakció - vagyis mindenkit kicsi korától kezdve küzdelemre tanítottak -, a gondtalan létre való átprogramozás bizony időbe kerül. Viszont mennyei élvezet figyelni magadat, ahogy a szorongás legkülönbözőbb formái felől fokozatosan haladsz önmagad és a világ teljes elfogadása felé.

Szabadnak lenni nagy ajándék. Felismerni, hogy nincs szükséged tengernyi pénzre, óriási befolyásra vagy hatalomra. Szükséged csupán arra a képességre van, hogy felszámold a belső ellenállást. Előbb önmagaddal, majd a körülvevő világgal szemben. Aztán, ahogy belső egyensúlyod és pozitivitásod fényében a küzdelem lassanként olvadozni kezd, az új energiák hozta frissesség révén képes leszel átélni a belső békét. A belső béke pedig mind több és több lehetőséget vonz, mert az energia is a maga fajtáját keresi. Az egyensúly és a jó szerencse csak azokat látogatja meg, akik kiegyensúlyozottnak és szerencsésnek érzik magukat.

Mától kezdve minden áldott nap vess el ki életedből egy olyan szempontot, amely nehézséget okozott, és vezess följegyzéseket előrehaladásodról. Lásd meg magad, amint kérlelhetetlenül törsz előre végső célod felé: hogy elérd a teljes szabadságot, a maradéktalan boldogságot, a tökéletes nyugalmat.

Ha egyszer eléred ezt az állapotot, és egy darabig képes vagy fenntartani, akkor tanítsd meg másoknak is. Tanítsd meg, hogy az élet nem küzdelem. Nem arra van kitalálva.

Hálásak lesznek, ha felszabadítod őket.


Révbíró Tamás fordítása
 

süti beállítások módosítása