Az életet választók helyzetéről

Címkék: lélek

2010.10.22. 14:34


"Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek," Tit.2,11.

Isten felkínálja az Ő kegyelmét minden embernek, és csak az emberen múlik, hogy elfogadja-e ezt a kegyelmet.

Olyan ez, mintha egy börtönben a halálraítélteknek felajánlanák az amnesztiát, s az azután már csak rajtuk múlna, hogy meghalni vagy élni akarnak a továbbiakban.

Az élni akarókat, az Istenért munkálkodókat illetően Isten ígéri, hogy az ő nevüket beírja az "élet könyvébe". Erre utal Pál apostol, amikor így ír:

"Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében." Fil.4,3.

Az életet választók életmódja, életstílusa és életcélja megváltozik. Isten eljövendő világáról szólva olvashatjuk:

"tisztátalanok pedig nem jutnak be oda, sem olyanok, akik utálatosságot vagy hazugságot cselekszenek: hanem csak azok, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe." Jel.21,27.

Isten eljövendő ítélete annak alapján történik, hogy ki volt vagy ki lett vagy nem lett beírva az élet könyvébe.

"És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint." Jel.20,12.

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy valamikor meghozott döntésük alapján, amelyet azonban nem követett egy Istennek átadott élet, be lettek írva az élet könyvébe, és így bármit tesznek, bárhogy élnek, biztosított számukra az üdvösség. Nem akarnak tudomást venni az alábbi isteni kijelentésről, amely szerint nem elég elkezdeni a harcot, hanem győztessé is kell válni.

"Aki győz, azt öltöztetik fehér ruhába, annak a nevét nem törlöm ki az élet könyvéből, hanem vallást teszek nevéről az én Atyám előtt és angyalai előtt." Jel.3,5.

Ha valaki feladja a küzdelmet, abbahagyja az Isten melletti harcot, átáll Isten ellenségének az oldalára, annak ki lesz törölve a neve az élet könyvéből!

"De aki mindvégig kitart, az üdvözül." Mt.24,13.

Isten a végítéletkor a következő eljárást alkalmazza:

"Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették." Jel.20,15.

"Mert mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni: azoknak, akik állhatatosan jót cselekedve törekszenek dicsőségre, megbecsülésre, és halhatatlanságra, örök életet ad; azoknak pedig, akik viszálykodók, akik ellenállnak az igazságnak, és a hamisságot követik, haraggal és bosszúállással fizet majd." Rm.2,6-8.


Isten minden emberre kiterjedő, igazságos számonkérésének, büntetésének tüzét kerülhetjük el megtérésünkkel, Isten megbocsátását igényelve, elfogadva. Milyen csodálatos lehetőséget kínál fel Isten!

"Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." Jn.5,24.

Érdemes és fontos felfigyelni az érdekes kijelentésre: "átment a halálból az életbe". Tehát nemcsak arról van szó, hogy büntető ítéletre nem kerül a megtért, hívővé vált ember, hanem arról is, hogy a halálból életre jutás nem majd valamikor történik meg, hanem már ebben az életben!
 

süti beállítások módosítása