A meghaló élőkről

Címkék: lélek

2010.10.22. 14:38

Mi a helyzet a megtért, hívő emberek halálával? 

Hogyan kell egy hívőnek szembenéznie a halállal?

Ezt a nagy leckét is a Bibliából tanulhatjuk meg. A lét és elmúlás legnagyobb problémájának helyes megvilágítását Isten szava tárja hitelesen elénk.

"Mert amelyek régen megírattak, a mi tanulságunkra írattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vigasztalása által reménységünk legyen." Rm.15,4. (Károli ford.)
Isten vigasztalására talán éppen a halál kérdésében van a legnagyobb szükségünk. Ha komolyan vesszük Isten szavának igazságait, Isten vigasztaló üzenetét, akkor a jövőbe vetett reménységünk által, valóban vigasztalást nyerhetünk.

A halálban az a legrettenetesebb, hogy örök elválásnak, egy emberi lény megsemmisülésének tűnik. Isten vigasztalása éppen abban rejlik, hogy feltárja előttünk a tényt: A halál nem megsemmisülés, hanem csak alvás!

Az alvó ember miatt senki sem esik kétségbe, hiszen majd felébred! Az alvó ember nem halott, hanem élő, akkor is, ha alszik. A Jézus Krisztusban való hitben meghaltak már átmentek a halálból az életre, tehát élők, akik soha nem halnak meg. Jézus Krisztus ezt mondta:

"Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha." Jn.11,25-26.
 

süti beállítások módosítása