A halálból életbe vezető útról

Címkék: lélek

2010.10.22. 14:33


Csodálatos lehetőséget tár fel előttünk Istennek Igéje! A halál útja helyett választhatjuk az életet! Isten megkereste és megtalálta a módját annak, hogy miként emelhet fel bennünket a sötét reménytelenségből, a kétségbeejtő kilátástalanságból. Az elmúlás örök sötétsége helyett az örök élet fénye ragyoghatja be életünket! Isten szeretetének tudata, az általa felkínált megoldás elfogadásának lehetősége érthetővé teszi az alábbi vigasztaló szavakat:

Így hát mit várhatok, Uram? Egyedül benned reménykedem! Zsolt.39,8.

"Így szól az ÚR: Én most elétek adom az élet útját és a halál útját." Jer.21,8.

"Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul a lelkéért? Mt.16,25.26."

A rövid, értelmetlen, mulandó földi életet, amelyhez annyira ragaszkodik a rövid távon gondolkodó ember, felcserélhetjük az örök boldogsággal, az örökké tartó, boldog élettel! Isten az élet útját tárja elénk, és atyai jósággal nézve ránk, várja és kéri, hogy rálépjünk erre az útra!

Ami az Ő része, azt megtette annak érdekében, hogy az élet útján haladva Hozzá érkezhessünk!

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Jn.3,16.

Az csak rajtunk múlik, hogy mi megtesszük-e azt, amit nekünk kell tennünk annak érdekében, hogy átmenjünk a halálból az életre.

Sajnos, kevesen gondolkodnak el ezeken a kérdéseken, és még kevesebben vannak, akik rádöbbennek az élet önmagában való értéktelenségére, hiábavalóságára, és elkezdik keresni annak módját, hogy miként lehetne tartalmassá, értelmessé, maradandóvá, örökké tartóvá tenni a létet.

Az emberek többsége nem akar tudni Istenről. Nem törődik Istennel. Nem keresi Isten tetszését, és nem akarja Isten akaratának megfelelően élni életét. Nem érdekli őket Isten akarata.

Isten kész megmutatni a Biblián és a lelkiismereten keresztül ható Szentlélek által, hogy mit vár el tőlünk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy az örök életre juthassunk.

Ő kész bennünket a halálból átsegíteni az életre. Az Istenhez térő ember örök kérdése az, amit a zsidó Saul feltett Istennek:

"Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" Csel.9,6. (Károli ford.)

Saul annak a példáját mutatja be, amikor megteszi valaki azt, amit Isten elvár tőle. Így lett a keresztényeket üldöző Saulból a kereszténység nagy apostola, Pál.

A gazdag ifjú történetében ennek a magatartásnak az ellenkezőjét látjuk:

"Odament hozzá valaki, (Jézus Krisztushoz) és ezt kérdezte: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Ő így válaszolt neki: ... Ha ... be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat." Mt.19,16.17.

A beszélgetés végeredménye - a Biblia tanúsága szerint - az lett, hogy:

"Amikor hallotta az ifjú ezt a beszédet, szomorúan távozott, ..." Mt.19,22.

Lehet Jézust követve haladni az élet útján, és lehet Jézus Krisztustól szomorúan távozni. Ámde ezzel az életet veti el magától a helytelen döntést hozó ember.
 

süti beállítások módosítása